Feedback

U zult een diversiteit aan behandelde klachten aantreffen. Ik behandel meestal cliënten die naast de reguliere zorg, ondersteuning zoeken bij ofwel een meer ontspannen levenshouding, ofwel bij hun lichamelijke disbalans. In mijn holistische visie werken deze twee zaken direct op elkaar in. Ook cliënten met complexe ziektebeelden zoals Multiple System Atrofie en dementie begeleid ik in mijn praktijk.

Ervaringen van cliënten in hun eigen woorden:

 • Sophie

"Dank nog voor de voetreflexbehandeling, ik vond het heel bijzonder en prettig. Ik ga zeker wat doen met de opmerkingen die je maakte. Ik vind het heel bijzonder dat je een beeld kreeg en dat dit ook klopte."

 • Charlotte

"Hilde is een humorvol en fijn mens die ik van harte kan aanbevelen voor het ondergaan van een heerlijke voetmassage! U komt er zeer ontspannen vandaan."

 • Marga

"Uit nieuwsgierigheid heb ik 9 jaar geleden voor het eerst een (voet)reflexologie behandeling gehad van Hilde. Hilde is oprecht geïnteresseerd in je en neemt uitgebreid de tijd voor een intake. Ik heb de afgelopen jaren verschillende behandelingen gehad van ontspanning tot aan energyboosts. Ook tijdens mijn zwangerschap vond ik de behandeling een cadeautje voor mezelf.

Mijn dochtertje had haar eerste oorontsteking al met 7 maanden. Toen ze 12,5 maand oud was ben ik voor het eerst met haar bij Hilde geweest voor een behandeling. Hilde heeft haar een aantal keren gericht behandeld voor haar oortjes en je zag haar ontspannen en rustig worden tijdens de behandeling. Heel bijzonder.

Mocht je eens in Amsterdam zijn:voetreflexologe Hilde behandelt zwangere vrouwen en verricht wonderen. "

 • Anne

"Muziek in mijn voeten

Inmiddels komt Hilde nu al een jaar lang 1 keer per maand bij mij thuis om mijn voetreflexzones te behandelen. Een voetbreuk links bracht mij via een overbuurvrouw op haar.

Het gaat inmiddels natuurlijk allang niet meer over de breuk, maar over algehele heling. Het boeiendst is dat Hilde niet de gebroken voet, maar de rechtervoet meestal meer aandacht geeft. De rechtervoet, de doe-voet, blijkt behoorlijk uitgeput. Van de 'ontspannen aandacht' die Hilde op haar site belooft is geen woord gelogen. Meer nog: het voelt voor mij als muziek aan de voeten. Haar vingers die ook vioolsnaren in de mooiste trilling weten te brengen nodigen ook mij - via mijn voeten - uit om mijn eigen toon weer helemaal te laten klinken. Een heel subtiele, maar tegelijkertijd doordringende oproep, in de vorm van zachte trillingen. Soms roept dat tijdens de behandeling ook lichamelijk ongemak op, dan kan ik bijna niet stil blijven liggen. Maar over het geheel genomen brengt de behandeling mij dichter bij mijzelf.

Ook de affirmaties die zij soms na de behandeling meegeeft zijn treffend en draag ik zo'n maand met mij mee. Bijvoorbeeld: 'Moeder Aarde draagt jou, ook jou!'

Omdat ze - langer dan haar zint, niet passend bij mij- zwakke nier, blaas en longmeridianen blijft waarnemen, heeft ze me onlangs toch aangeraden om - gewoon regulier- uitgebreid bloedonderzoek te laten doen. En om naar een chiropractor te gaan, omdat er wellicht ook wat wervels scheef staan, waardoor ik regelmatig een slapende linkerhand heb.Dat doet mij goed, zo'n duidelijk aanvullende rol pakken. En ja, ze had het bij het rechte eind, er is meer aan de hand.

Hilde, bedankt voor de muziek die je weer in mijn voeten bracht."

 • Saskia

"Voet reflexmassage bij Hilde is iedere keer weer iets bijzonders. Zij wandelt als het ware stapje voor stapje door het landschap van jouw leven dat zich aan de onderkant van je voeten bevindt. Hilde raakt je voeten heel voorzichtig en liefdevol aan en verbindt zich zo met jouw leven.

Terwijl Hilde bezig is denk ik wel eens 'gaat dit echt helpen?'. De volgende dag voel ik dat mijn lichaam weer meer in balans is. De energie stroomt daar waar het moet stromen.

Een aanrader als je veel stress hebt in je leven!"

 • Maarten-Jan

"Ik dacht dat ik nu vijf voetreflex massages van Hilde heb gekregen, maar wat is dat fijn. Ik herinner mij de eerste keer, ik was zeer gespannen door uitermate verdrietige situaties in mijn leven. Mijn partner en vrouw wilde niet meer met mij onder één dak wonen. Ik was daardoor gespannen, verdrietig en boos tegelijkertijd. Ik heb letterlijk eerst uitgehuild bij Hilde.

En toen was daar de voetreflex massage, waarbij ik na vijf minuten al bij in slaap viel. Een ongelofelijke ontspanning maakte zich van mij meester en nadien was ik een stuk rustiger en kon ik de zaken weer redelijk helder zien. Hilde vertelde mij dat er nog al wat blokkades waren. En dat het goed zou zijn die los te laten of los te maken. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is wel rustiger geworden in mijn hoofd en dan zie je de zaken weer helder en in een beter perspectief.

Na iedere massage geeft ze een advies en dat komt uit haar waarnemingen tijdens de voetrefelxmassage die zij geeft. Zo adviseerde zij mij een chiropractor, die mijn rug weer recht heeft gezet. Gevolg was een vrijer gevoel, minder blokkades. Een andere keer vertelde zij mij dat een Paleo dieet een overweging kon zijn. En ja, minder granen en koolhydraten gebruiken is goed voor mij.

Kortom, Hilde haar voetreflex massages zijn een fantastische behandeling met een duidelijk advies in het verhaaldaarna. Ik ervaar Hilde als zeer deskundig, zachtaardig, spiritueel, empathisch en doelgericht."

 • Irma

"Een voetmassage van Hilde

Allereerst zorgt ze dat je goed ligt en je volledig kunt ontspannen, dan stelt ze zich op je in en krijgt soms een thema binnen, bijvoorbeeld 'vertrouwen' of 'loslaten'. Haar handen vinden intuitïef hun weg naar de plekjes op je voeten die dat het meeste nodig hebben. Ze gebruikt nauwelijks harde druk, ze nodigt eerder je voeten uit om naar haar toe te komen.

Je voeten zijn voor haar een open boek, ik vind het heel interessant om te horen wat mijn voeten haar vertellen en welke plekken met welke organen en andere delen van het lichaam te maken hebben. Hilde neemt echt de tijd voor je en geeft je haar volle aandacht. Na zo'n massage ben ik het liefst een paar uur vrij om alles te kunnen verwerken en te genieten van het weldadige gevoel wat de massage me gegeven heeft. Na zo'n behandeling krijg ik soms ook een heel heldere, veelzeggende droom.

En ik heb steeds minder last van chronisch verstopte holtes aan de rechterkant van mijn gezicht, dat was de klacht waarvoor ik Hilde's hulp inriep.

Al met al een heerlijke ervaring en een heel mooie manier van genezen."

 • Valerie

"Bedankt voor uw behandeling. De avond na de behandeling ging het al 'rommelen' in mijn buik en die nacht werd ik om 02:00 wakker met weeën. En dat zette heel snel door, ons kindje is om 08:35 geboren, dus dat is heel erg snel gegaan uiteindelijk! Ik vermoed dus wel dat uw sessie in combinatie met het 'strippen' van de verloskundige toch zeker heeft geholpen. Zelf vond ik het in ieder geval een erg goede ervaring. Heb het ook al vriendinnen aangeraden, al heb ik ook verteld dat het geen garanties biedt natuurlijk..

Vond het gesprek met u fijn, vond de sessie erg ontspannend en wat u allemaal vertelde vond ik ook erg interessant! Hilde, nogmaals dank en natuurlijk ook voor uw geboortekaartje. Ons kindje drinkt heel goed en heeft gelukkig nog geen last van krampjes."

 • Ineke, fysiotherapeute, over onze wederzijdse cliënte:

"Sinds ze door jou werd behandeld was ze meer ontspannen,

zachter/liever geworden en had ze meer contact met de buitenwereld. Ik denk dat ze van jouw massages heeft genoten en dat het haar goed deed. "

 • Cathérine

"Een naast, dement familielid van mij was woonachtig in een verzorgingshuis. Zij had erge last van haar maag en darmen en kreeg ook nog borstkanker. Voor haar en haar klachten ben ik naast de fysiotherapie, op zoek gegaan naar een aanvullende therapie, om te kijken of een zachte manier van aanraken haar zou kunnen helpen.

Op aanraden van de fysiotherapeute ben ik in contact gekomen met Hilde van Caspel, voetrefletherapeute.

Ze werkt, net als de fysiotherapeute, onafhankelijk van het verzorgingshuis. Door de wekelijkse behandelingen, de rust, de aanraking, de ontspanning, kreeg de demente dame weer interesse in anderen, in haar medebewoners. Zij ging beter eten, was wakkerder en, met medewerking van de fysiotherapeute, bleef ze langer mobiel. Ze liep zelfs weer achter een rollator.

Hilde van Caspel koppelde wekelijks haar bevindingen schriftelijk terug aan mij, de mantelzorger. Dit was van cruciaal belang om tussentijds evaluatie te kunnen plegen. Doordat zij zowel over reguliere medische kennis beschikt als over kennis van de alternatieve geneeswijzen (reflexologie, meridianenleer), konden sneller de terugkerende problemen aangepakt worden. Ik kon, als familie, op deze wijze namelijk gericht naar de huisarts stappen met een eventuele hulpvraag.

De reflextherapeute was ook een aanwinst voor de familie, bij de medische besprekingen binnen het team van het verzorgingshuis.

Doordat zij de demente patiënte in haar geheel bekeek en behandelde (holistische visie), heeft zij in onderling goede harmonie de demente patiënte met betrokkenheid, tot het einde aan toe kunnen helpen en begeleiden.

Ik ben als mantelzorger er nu nog meer van overtuigd dat een samenwerking tussen reguliere zorg en aanvullende therapie ten gunste is van het welzijn van de patiënt."

 • Truus

"Hilde louise van Caspel, ongeveer 12 jaar geleden heb ik met je kennisgemaakt en de klik was er meteen. Ik kom iedere 4 weken met veel plezier voor een behandeling.

Het bevalt heel goed, je kundigheid en de adviezen hoe alles in het lichaam werkt en een functie heeft.

Het is iedere keer weer een heerlijke ontspanning .Ik kan iedereen zo'n behandeling aanraden, het is iedere keer weer een happening.

Het resultaat is dat ik na iedere behandeling een beetje zweef en gelukkig ben. Dus jouw behandelingen maken alles een beetje lichter. Je bent inmiddels een hele lieve trouwe vriendin geworden, bedankt voor alles."

 • Guusje

"Ik weet niet wat je gedaan hebt, Hilde, maar vanaf het moment dat ik opstond van de massagetafel voelde ik me licht en luchtig, en ook vandaag is het alsof ik echt weer een blokje balast heb afgeworpen.

't Gevoel iets achter me gelaten te hebben zonder eraan voorbij te zijn gegaan. Als je snapt wat ik bedoel ; = )) Thnx!"

 • Anoniem

"Ik wil je ontzettend bedanken voor jouw kundige begeleiding en de schat aan informatie die je overbracht. Jouw behandelingen waren heerlijk ontspannend en mijn fysiek en humeur knapte er iedere keer weer ontzettend van op. Ik had nooit kunnen vermoeden dat voetreflexologie zoveel positieve impact kan hebben. Hartelijk dank hiervoor!"